1-6-2022

P&G zet zich in voor een inclusieve samenleving

Pampers Preemies – Preemie Protection - P&G inclusie

Iedereen naar waarde geschat en iedereen inclusief. Dat is waar wij bij P&G in geloven en hoe wij te werk gaan, elke dag opnieuw. We besteden hier veel aandacht aan, zowel binnen onze organisatie als daarbuiten. Wij moedigen onze medewerkers aan om altijd zichzelf te zijn, juist op de werkvloer. We geloven namelijk dat we alleen een positief verschil kunnen maken en aan een inclusieve samenleving kunnen bouwen, wanneer we ieders unieke vaardigheden en eigenschappen inzetten.

We streven er daarom naar om onze werkplek zowel fysiek als digitaal zo inclusief mogelijk te maken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we zorgen dat onze werkplekken waar nodig aangepast worden, om tegemoet te komen aan de behoeften van werknemers met verschillende capaciteiten. En dat onze softwaresystemen voor iedereen toegankelijk zijn, dankzij ondertiteling, automatische spraakherkenning en hoorbare ondertiteling.

Onze merken zijn er voor iedereen

Onze merken worden dagelijks gebruikt in 8 op de 10 Nederlandse huishoudens. De mensen die onze producten gebruiken, zijn net dus zo divers als onze maatschappij. Daarom streven wij ernaar hen zo goed mogelijk te begrijpen en representeren, om zo te kunnen voldoen aan hun behoeften. Waar mogelijk passen we onze producten aan, zodat iedereen ze met plezier kan gebruiken. Zo was Herbal Essences het eerste haarverzorgingsmerk dat het verschil tussen de flessen shampoo en conditioner letterlijk tastbaar maakte, door beide flessen een verschillend ribbelpatroon te geven. Zo kunnen ook slechtziende consumenten eenvoudiger onderscheid maken tussen de shampoofles en de conditionerfles.

De enige luier ontwikkeld voor de allerkleinste baby's

We passen niet alleen bestaande producten aan, we ontwikkelen ook nieuwe producten, speciaal voor doelgroepen bij wie onze bestaande producten niet voldoende aansluiten. De ontwikkeling van de Pampers Preemie Protection luiers is hier een mooi voorbeeld van.

Elk jaar wordt 1 op de 10 baby’s wereldwijd te vroeg geboren. Al in 2002 introduceerde Pampers daarom de eerste luier voor premature baby's. Toen er onder verpleegkundigen echter bleek dat er behoefte was aan een nóg kleinere luier, voor kindjes onder de 800 gram, startte Pampers met de ontwikkeling van de nieuwe, allerkleinste Preemie Protection luier. Deze luier sluit goed aan op het kleine en gevoelige lichaam van premature baby’s en zorgt ervoor dat de tere huid van premature baby's altijd op de zachtste manier wordt aangeraakt. Op die manier zorgen we dat onze luiers geschikt zijn voor alle baby’s, ook voor de meest kwetsbare.

Pampers wil premature baby’s en hun familie niet alleen steunen door een passend product te bieden, maar wil ook op andere manieren een bijdrage leveren. Daarom vestigt Pampers elk jaar rond Wereld Prematurendag extra aandacht op de kleine vechters die baat hebben bij extra steun. In 2021 sloeg Pampers bijvoorbeeld de handen ineen met twee goede doelen die zich inzetten voor prematurenzorg. Samen met Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en Care4Neo creëerde Pampers extra bewustwording voor het belang van aanraking en huid-op-huid contact voor de ontwikkeling van te vroeg geboren baby's. Zo zetten we ons in voor deze kwetsbare doelgroep.

Een van onze nieuwe, in de VS gelanceerde innovaties, is de aangepaste productverpakking van Olay. Door goed naar consumenten te luisteren, leerden wij dat de productverpakkingen van Olay niet voor iedereen even makkelijk te openen waren en dat de productomschrijving niet voor iedereen toegankelijk was. Daarom hebben we de dop van de producten vervangen door een dop met extra grip, die makkelijker te openen is. Ook hebben we het productetiket voorzien van meer contrast en een brailletekst, zodat iedereen de Olay-producten kan herkennen.

Olay Regenerist - P&G inclusie

Hoewel we op veel gebieden vooruitgang boeken, weten we dat er ook nog veel stappen gezet moeten worden in het bouwen van een inclusieve samenleving. Hier zetten wij ons graag voor in. Wij blijven consumenten en werknemers met een handicap betrekken bij het ontwerp van onze producten, verpakkingen, reclames en productiefaciliteiten, om zo een toegankelijkere wereld te creëren.

Meer lezen over P&G’s Equality & Inclusion strategie? Hier vind je meer informatie.