Onze belofte: #BeCrueltyFree

Be Cruelty Free

P&G steunt het wereldwijd verbod op dierproeven op cosmetica. Daarom steunen wij de #BeCrueltyFree-campagne van Humane Society International:

Seidle

De groep organisaties van Humane Society werkt al meer dan 20 jaar samen met Procter & Gamble om de ontwikkeling en wettelijke erkenning van diervriendelijke testoplossingen te bevorderen. We zijn heel blij P&G welkom te heten als een officiële medestander van onze #BeCrueltyFree-campagne om een wettelijk einde te maken aan dierproeven en -handel voor cosmetica in alle belangrijke cosmeticamarkten ter wereld.

Troy Seidle,

Vice-president van de Humane Society International

Victor Aguilar

We steunen de Humane Society International van harte in hun streven de dierproeven voor cosmetica een halt toe te roepen. Procter & Gamble heeft de afgelopen veertig jaar al bijna $ 480 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van diervriendelijke testmethoden en we zullen op dit gebied een voorbeeldfunctie blijven vervullen om samen voorgoed een einde te maken aan dierproeven.

Victor Aguilar,

Chief Research, Development and Innovation Officer, Procter & Gamble

Gebruik van onze wetenschap voor goed werk

P&G heeft tientallen jaren geïnvesteerd in de ontwikkeling van proefdiervrije testmethoden. Het is ook een ontwikkelingssponsor en is tot op heden een vooraanstaande presentator geweest bij ieder wereldcongres over proefdiervrije testmethoden, waarbij duizenden wetenschappers, regelgevingsinstanties en beleidsmakers betrokken zijn. We zetten onze samenwerking met leidende internationale organisaties voor het welzijn van dieren, academische kringen, industrieverbonden en beleidsmakers voort om alternatieven voor dierproeven te promoten en hun wettelijke goedkeuring te doen aanvaarden. Samen hebben we veel bereikt. Vele jaren geleden hebben we een einde weten te maken aan dierproeven voor cosmeticaproducten. Sterker nog, P&G voert geen dierproeven uit voor hun consumentenproducten, tenzij die bij de wet vereist worden en we zetten ons in om het testen op dieren overbodig te maken.

Kathy-Guilermo

P&G zal deel blijven nemen aan het PETA International Science Consortium om met wetgevers samen te werken de dierproeven een halt toe te roepen. De mensen van P&G zorgen voor belangrijke expertise en helpen de oplossingen te bespoedigen.

Kathy Guillermo,

Vice-president, People for the Ethical Treatment of Animals (PETA)

Specifieke bijdragen aan de uitbanning van dierproeven

Vooruitstrevend in de uitbanning van oogtesten. P&G heeft meegeholpen in het pionieren van baanbrekende oogtesten zonder het gebruik van dieren, maar door celcultuurtesten en gereconstrueerd menselijk weefsel in te zetten. Een belangrijk element van ons werk op dit gebied was het leiden van internationale programma's en activiteiten in de industrie, allemaal met het doel deze diervriendelijke testen te optimaliseren, hun toepassing uit te breiden naar allerlei ingrediënten en wettelijke aanvaarding te garanderen. Deze inspanningen dragen bij aan het grotere nut, om P&G en de gehele industrie de mogelijkheid te bieden leedvrije, veilige producten te ontwikkelen.

Amy-Kathleen

P&G had een belangrijke bijdrage aan het project dat het PETA International Science Consortium mede organiseert ter vervanging van konijnen die worden gebruikt voor het testen op oog- en huidirritatie/-corrosie van consumentenproducten.

Amy Clippinger,

PhD, directeur van het PETA International Science Consortium en PETA US Regulatory Testing Department (PETA)

Uitdenken van het eerste proefdiervrije alternatief voor huidallergietesten

Wetenschappers van P&G hebben een van de eerste diervriendelijke alternatieve methoden bedacht voor huidallergietesten, die onlangs door belangrijke instanties werd goedgekeurd. Deze methode zorgt voor een mijlpaal in het elimineren van de noodzaak van dierproeven. Toonaangevende wetenschappers van P&G werden voor deze innovatiedoorbraak door derden en leidende groepen voor het welzijn van dieren erkend. Zie deze links voor meer informatie over deze baanbrekende methode voor huidallergietesten:

Frank Gerberick wordt bekroond voor ontwikkeling van alternatieven

Winnaars van Lush Prize 2015