Bij P&G ligt duurzaamheid op het gebied van milieu verankerd in de manier waarop we zakendoen. We hebben een verantwoordelijkheid om de wereld beter te maken. P&G is gecommitteerd om een positieve impact te hebben op onze thuisomgeving, onze gemeenschappen en onze planeet — vooral op het vlak van klimaat, bosbouw, water en verpakkingen. We concentreren ons op het ontwikkelen van innovaties en producten die onweerstaanbare superioriteit leveren op duurzame wijze. We blijven onze voetafdruk verminderen en streven naar een meer circulaire aanpak van onze distributieketen. We bouwen aan samenwerkingsverbanden met externe organisaties om een aantal van de meest uitdagende en complexe problemen te bestrijden waarmee we vandaag de dag geconfronteerd worden. En onze werknemers zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat duurzaamheid geïntegreerd is — en geen los onderdeel — binnen hun dagelijkse werk. Klik hier om meer te lezen over wat we doen op het vlak van klimaat, water, bosbouw en verpakkingen.

Klik om naar elke sectie te gaan.

Nature image
Climate icon

Klimaat

NETTO ZERO AMBITIE TEGEN 2040

In september 2021 heeft P&G een nieuwe ambitie vastgesteld om Net Zero broeikasgas (GHG)-emissies te bereiken binnen de hele organisatie en distributieketen, van grondstof tot retailer. P&G publiceerde ook een Klimaat Transitie Actieplan wat een allesomvattende benadering bevat om klimaatactie en de belangrijke uitdagingen die in het vooruitzicht liggen, te versnellen. Naast de details van P&G’s Net Zero ambitie voor 2040 dekt het Klimaat Transitie Actieplan de volledige levenscyclusemissies van onze producten en verpakkingen, binnen de distributieketen, organisatie, consumentengebruik van onze producten en einde-levensduur van het product.

Klik hier om meer te weten te komen over de vooruitgang die we boeken ten opzichte van onze klimaatdoelstellingen.

NETTO-NUL 2040ACTIEPLAN VOOR KLIMAATTRANSITIEKLIMAATVOORUITGANG
Washing hands image
Water icon

Water

We dragen ons deel bij om water voor mensen en natuur te conserveren en herstellen. In 2020 lanceerden we een partnerschap met de Bonneville Environmental Foundation (BEF) het Business for Water Stewardship (BWS)-programma waarmee we zes projecten financieren in California’s Sacramento River- en American River-delta’s, die erop gericht zijn om een lange-termijn, positieve impact te maken op zoetwater-ecosystemen en waterbevoorrading voor gemeenschappen en bedrijven. Deze gecombineerde projecten, zullen naar verwachting meer dan drie miljard liter water voor mensen en natuur herstellen. We hebben ook de waterefficiëntie binnen onze productie met 25%1 per productie-eenheid verhoogd 1 en 3,1 miljard liter water verkregen uit circulaire bronnen.

Klik hier om meer te weten te komen over de vooruitgang die wij boeken ten opzichte van onze waterdoelstellingen.

1 Vooruitgang op het gebied van efficiëntie in vergelijking met FY09/10, onze bedrijfsreferentiesituatie.

Image of an forest
Forestry icon

Bosbouw

We gebruiken 100% gecertificeerde pulp in Family Care en zullen 75% FSC certificatie, ons geprefereerde certificaat, tegen 2022 bereiken met de ambitie om 100% FSC tegen 2030 te bereiken. We zijn gecommitteerd aan het verantwoordelijke verkrijgen van palmoliën. We zijn lid van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) en zijn gecommitteerd aan RSPOs 2018 Principes en Criteria (P&Cs). Vanaf 2021 gebruiken alle P&G consumentenmerken 100% RSPO gecertificeerde palmoliën.

Klik hier om meer te weten te komen over de vooruitgang die wij boeken ten opzichte van onze bosbouwdoelstellingen.

Plastic recycling
Packaging icon

Verpakkingen

In 2021 is 73% van onze consumentenverpakkingen recyclebaar of herbruikbaar en we blijven werken richting 100% recyclebare of herbruikbare consumentenverpakkingen.

Klik hier om meer te weten te komen over de vooruitgang die wij boeken ten opzichte van onze verpakkingsdoelstellingen.

Footprint icon

Ambition 2030

Het verminderen van onze CO2-uitstoot, waterbehoud prioriteren en de overstap naar hernieuwbare elektriciteit, vormen nog maar het begin. In 2018 hebben we eens goed nagedacht en onze aandacht op 2030 gericht, met een nieuwe reeks doelen en de omarming van nieuwe praktijken die niet enkel bedoeld zijn om onze voetafdruk te verminderen en kostbare bronnen te bewaren, maar ook om te helpen de wereld te herstellen, zodat we die uiteindelijk beter achter kunnen laten dan hoe we haar gevonden hebben.

Voor vooruitgang geboekt met betrekking tot Ambitie 2030, klik hier.

Our Home Our Planet
Home icon

Thuis energie besparen

Sinds 2015 hebben P&G-merken Tide en Ariel consumenten geholpen bij het verhogen van lage-energie wasbeurten om pakweg 15 miljoen ton CO2-uitstoot te vermijden. We hebben innovatie aangewend en consumenten blijvend onderwezen om het grootste gedeelte van onze CO2-voetafdruk te helpen verminderen — de energie die nodig is om water te verwarmen tijdens productgebruik.

Ariel turn to 30

Ons werk stopt hier niet

Ga, voor meer informatie, naar ons ESG Investeerdersportaal waar u onder andere meer te weten kunt komen over P&G-doelen, -prestaties en -vooruitgang op water, afval, klimaat, bosbouw, gelijkheid en inclusie en bestuur. Ga voor specifieke informatie over de verschillende programma's en activiteiten waarmee wij helpen om ons thuis beter te maken met betrekking tot bosbouw, plastic verpakkingen, water en klimaat, naar de sectie Onze Impact in kaart gebracht op onze openbare website.