P&G RESPONSIBLE BEAUTY

Meisje lacht in de natuur
""

Onze blauwdruk voor komende generaties

Zelfs te midden van massale verandering en ontwrichting is het mogelijk een duurzame wereld op te bouwen die de levenskwaliteit verbetert, de mensenrechten eerbiedigt en het milieu beschermt. P&G Responsible Beauty, een systeemgerichte benadering van besluitvorming, biedt een blauwdruk om de uitdagingen van vandaag en de groei van morgen te navigeren.

P&G Responsible Beauty is geen afzonderlijk iets dat we ernaast doen — het is hoe we elke dag, wereldwijd zakendoen.

-Alex Keith,
CEO, P&G Beauty

Onze aanpak en leidende principes

Termen als natuurlijk, organisch, zuiver en duurzaam worden ruim gebruikt in beauty. Maar bij veel van deze termen ontbreken duidelijke definities of overeengekomen normen. Misschien zelfs belangrijker, focus op één vlak kan leiden tot een wisselwerking of onbedoelde consequenties op een ander vlak. Natuurlijke ingrediënten zijn niet noodzakelijk veilig of duurzaam. Door tegenstrijdige berichten over synthetische en natuurlijke materialen kunt u zich zorgen maken over allergische reacties of verbaasd zijn dat bepaalde natuur-identieke materialen duurzamer zijn dan alternatieven die uit natuurlijke bronnen zijn verkregen.

Bij P&G Beauty geloven we dat u deze compromissen niet hoeft te sluiten. En dus begonnen wij met het ontwerp van een standaard die ervoor zorgt dat positieve voordelen op één vlak niet resulteren in onbedoelde gevolgen elders.

Herbal essences

Een systeemdenkende benadering

Om zinvolle vooruitgang te boeken, hebben we een totale systeembenadering nodig en moeten we 'problem switching', het oplossen van het ene probleem maar het creëren van een ander probleem verderop in de keten, vermijden.

Voor schoonheid betekent dit dat we verder moeten gaan dan milieupraktijken en ons moeten richten op de onderlinge afhankelijkheid van alle aspecten van productontwikkeling en bedrijfsgedrag; alle activiteiten die voor jou van belang zijn bij het kiezen van een schoonheidsproduct en de wereld waarin wij leven.

P&G Responsible Beauty is ons inzet om een positieve kracht voor beauty in de wereld te zijn. Het is een op systeemdenken gebaseerde benadering van beauty, dat de verbindingen en onderlinge afhankelijkheid erkent van vijf essentiële principes — Kwaliteit & prestatie, veiligheid, duurzaamheid, transparantie en gelijkheid & inclusie.

Om oplossingen te ontwikkelen die verdere oplossingen genereren, moeten wij de wereld beschouwen als systemen die op elkaar inwerken, in plaats van de dingen te zien als een statische momentopname of een geïsoleerde kwestie.

Vijf onderling samenhangende leidende beginselen

P&G Responsible Beauty zorgt ervoor dat elke product de best mogelijke prestatie levert en dat elk product is ontworpen, geformuleerd en geproduceerd met de gezondheid en veiligheid van uzelf, uw gemeenschap en de wereld in gedachte. P&G Responsible Beauty werkt eraan om onze wereld beter te maken door het gesprek te stimuleren en gedrag te beïnvloeden en zo positieve verandering te bewerkstelligen binnen de gemeenschap en voor het milieu.

Safety cream

Kwaliteit en prestaties

Het begint allemaal met het begrijpen van de verschillende schoonheidsbehoeften en -wensen van vrouwen en mannen over de hele wereld. Onze producten bieden uitstekende en merkbare voordelen. We gebruiken ingrediënten van hoge kwaliteit, zowel wetenschappelijke als natuurlijke, en het testen van ons product gaat veel verder dan de normen binnen de branche.

Safety

Veiligheid

Al meer dan 181 jaar ligt veiligheid aan de basis van wat P&G doet. Alvorens een ingrediënt te overwegen of een product op de markt te brengen, passen we de hoogste wetenschappelijke veiligheidsnormen toe. Deze overschrijden vaak de veiligheidsnormen van toonaangevende, onafhankelijke en regelgevende overheden. Dit doen we om te zorgen voor de veiligheid van elk ingrediënt en om ervoor te zorgen dat alle producten veilig zijn en erkend worden als veilig door wetenschappers, NGO’s en consumenten.

Sustainability

Duurzaamheid

We gebruiken onze merken en onze schaal als positieve kracht voor beauty ten behoeve van mensen en de planeet. We richten ons op waar de kansen het grootst zijn voor milieu-, sociale en economische impact. We houden onze zakelijke partners aan dezelfde hoge normen als die we voor onszelf hebben ingesteld: om bronnen verantwoordelijk te gebruiken, het milieu te sparen, te handelen met sociale verantwoordelijkheid, mensenrechten te respecteren en de milieuvoetafdruk te verminderen.

Lees voor meer informatie over
P&G Beauty Responsible Sourcing.

P&G BEAUTY VERANDWOORD INKOPENP&G BEAUTY VERANTWOORD INKOPEN VAN DE EERST BELANGRIJKE GRONDSTOFFEN
Transparency

Transparantie

Het is simpel. Het is ons doel om uw vragen over wat er in de producten zit te beantwoorden door te voorzien in product-ingrediënentinformatie die duidelijk, betrouwbaar en toegankelijk is. Met andere woorden, indien u hier of op P&G-merksites niet vindt waar u naar op zoek bent, laat het ons dan weten zodat we onze belofte kunnen nakomen.

Equality and inclusion

Gelijkheid en inclusie

We brengen diversiteit & inclusie naar een hoger niveau en gaan hierbij verder dan vrouwelijke vertegenwoordiging, om gelijkheid & inclusie voort te drijven voor alle personen van verschillende rassen, etniciteiten, culturen, spiritualiteit, seksuele geaardheid, geslachtsidentiteiten, bekwaamheden en achtergronden, binnen onze teams, via onze producten, in onze communicatie en door onze gehele distributieketen.

Onze doelstellingen

De Ambition 2030 doelen van P&G vormen de basisdoelen van P&G Beauty. Voor ons P&G Responsible Beauty-platform hebben we additionele, verreikende doelen ingesteld. Deze doelen vertegenwoordigen onze visie om een positieve kracht voor beauty in de wereld te zijn. We hebben deze doelen vastgelegd om te helpen om dichterbij het bereiken van die visie te komen, maar we hebben niet alle antwoorden. Samen met onze partners blijven we evolueren en onze doelen bijwerken naarmate we meer leren.

Onze merken in actie

P&G Japan

Pantene Japan: Geen haarvooroordelen meer

In slechts twee jaar tijd heeft het #HairWeGo-programma van Pantene Japan een belangrijke culturele verschuiving teweeggebracht, weg van de aloude vooroordelen over haar die Japanse jonge vrouwen ervaren. #HairWeGo zette de schijnwerpers op het verplichte "shūkatsu" of "haar voor het zoeken naar een baan": steil, zwart en strak opgestoken in een lage paardenstaart met een scheiding opzij. Pantene Japan werkte samen met 139 topbedrijven in het land om steun te betuigen aan huidige en toekomstige werknemers die ervoor kozen om het shūkatsu-kapsel op te geven en hun eigen persoonlijke stij te laten zienl. Pantene Japan pakte ook haargerelateerde discriminatie op school aan. In de zomer van 2019 leidde een petitie geïnspireerd door de Pantene Japan #HairWeGo campagne ertoe dat de Tokyo Metropolitan Board of Education het schoolbeleid permanent veranderde.

P&G (Olay)

Olay: Een hervulbare toekomst

Olay lanceerde als eerste massa-huidverzorgingsmerk recycleerbare navulcapsules voor diens bestverkopende Regenerist moisturizer in de V.S. en het V.K. De capsules worden verkocht in verpakkingen van 100 procent gerecycled papier, zonder karton aan de buitenkant. Een roze versie in beperkte oplage die in oktober 2019 werd gelanceerd om de Borstkanker-bewustzijnsmaand te ondersteunen, was in minder dan een maand uitverkocht. Als consumenten het capsule-programma omarmen, kan het programma het gebruik van plastic met meer dan een miljoen pond verminderen.

P&G London

Klik hier voor meer informatie over het Herbarium van RBG Kew.

Herbal Essences: Authentieke ingrediënten

Herbal Essences is het eerste wereldwijde haarverzorgingsmerk dat samenwerkt met de Royal Botanic Gardens (RBG) Kew, een wereldwijd toonaangevende autoriteit op het gebied van plantenwetenschap. Wetenschappers van RBG Kew hebben de belangrijkste botanische ingrediënten in de Herbal Essences bio:renew-lijn grondig geëvalueerd om hun identiteit en kwaliteit te bevestigen. De ongeëvenaarde kennis van RBG Kew van planten en hun kracht, in combinatie met de diversiteit van hun botanische collecties, maakt RBG Kew de perfecte partner voor Herbal Essences om de volgende generatie natuurlijke ingrediënten te identificeren die veilig, effectief en afkomstig zijn uit duurzame bronnen.

Old Spice and Secret

Secret and Old Spice: De kracht van papier

Om de 50ste verjaardag van Earth Day te vieren, introduceerden Old Spice en Secret als eerste toonaangevende merken een volledig papieren, plasticvrije deodorantverpakking. De papieren tube, gemaakt van 90 procent gerecycled papier, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council, heeft een “push up”-ontwerp dat houders vervangt en een duurzaam alternatief biedt voor voornamelijk samengestelde plastic verpakkingen. Het omzetten van slechts 10 procent van de huidige deodorantverpakkingen naar gerecycled papier of ander herbruikbaar materiaal, kan het plastic afval jaarlijks tot 1,5 miljoen pond verminderen.

P&G Cape Town

Waterl<ss: Schoonheid zonder water

Vier miljard mensen hebben momenteel ten minste één maand per jaar te kampen met waterschaarste, en de VN voorspelt dat in 2025 tweederde van de wereldbevolking te maken zal krijgen met watertekorten. In januari 2020 lanceerde P&G Beauty Waterl<ss in Noord-Amerika, een lijn shampoos en conditioners die bij gebruik geen water nodig hebben. Het merk en de technologie werden oorspronkelijk ontwikkeld en gelanceerd in Kaapstad in Zuid-Afrika, tijdens een watercrisis toen veel vrouwen hun haar niet goed konden wassen en verzorgen, en overwogen het af te knippen.

Onze bijdragen

Als onderdeel van P&G Responsible Beauty zetten wij ons in om anderen te inspireren, vooruitgang te boeken en positieve verandering te versnellen door technologieën, programma's en processen openbaar te maken. Onze eerste bijdragen staan hieronder; in de loop van de tijd zullen wij er meer delen.

Our Contribution

Gids voor de beoordeling van veilig gebruik van plantaardige middelen in schoonheidsproducten

Een uitgebreide gids met historische praktijkgevallen, praktische hulpmiddelen en achtergrondkennis, waarin lessen zijn getrokken uit meer dan een decennium aan gepubliceerd onderzoek, waaronder meer dan 40 gepubliceerde manuscripten in gerespecteerde tijdschriften en meer dan 50 samenvattingen, posters en presentaties die zijn ingediend bij professionele wetenschappelijke congressen en bijeenkomsten.

Veilig gebruik van botanische middelen in schoonheidsproducten

Onze partners

Samenwerking en partnerschappen op lange termijn zijn van cruciaal belang om klaar te zijn voor de toekomst en om verantwoorde groei naar een hoger niveau te tillen. Wij zijn er trots op dat we als onderdeel van onze P&G Responsible Beauty Advisory Council (RBAC) samenwerken met veel van 's werelds beste experts op uiteenlopende gebieden, van biodiversiteit tot verantwoord inkopen, duurzame verpakkingen en huidveilige producten.

Rainforest Alliance logo

Rainforest Alliance

"Rainforest Alliance gaat volledig over het veranderen van de manier waarop de wereld produceert, bronnen gebruikt en consumeert, en we erkennen dat sterke samenwerkingsverbanden belangrijk zijn om deze verandering te realiseren. Via de RBAC maakt P&G Beauty gebruik van de kracht van samenwerkingsverbanden om te brainstormen over innovatieve oplossingen en om mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid te verkennen."
—Samantha Morrissey, Sector Lead, Forest Products

Royal Botanic Gardens - Kew logo

Royal Botanic Gardens, Kew

De samenwerking tussen "Royal Botanic Gardens, Kew en P&G is wetenschappelijk zeer productief geweest. Het bracht de energie van wetenschappers uit verschillende disciplines samen met als gemeenschappelijk doel de chemie van planten te ontsluiten om effectieve schoonheidsproducten te kunnen maken. Een bijkomend belang is dat deze planten duurzaam moeten worden geleverd en het leven van de gemeenschappen die voor de planten zorgen moet ondersteunen".
—Monique Simmonds, PhD, Deputy Director of Science

WWF logo

World Wildlife Fund

"World Wildlife Fund werkt al heel lang samen met P&G, en in onze samenwerking staan innovatie, vertrouwen en transparantie hoog in het vaandel. Het RBAC brengt diversdenkend leiderschap samen om wereldwijd een verantwoordelijke toeleveringsketen op te bouwen. Wanneer de uitdagingen om onze planeet te beschermen zo complex zijn, zijn de oplossingen even complex. Het RBAC biedt een proactieve aanpak van kennis zoeken en kennis delen."
—Mary Ta, Program Officer, Sustainability R&D

Skin Health Alliance - logo

Skin Health Alliance

"Het welzijn van de consument en de milieu-impact van de producten die de consument gebruikt, vormen de kern van het ethos van de Skin Health Alliance. Onze relatie met P&G Beauty dateert van meer dan tien jaar terug, en in die tijd heeft P&G consequent bewezen dat hun strenge gezondheids- en milieunormen op één lijn liggen met die van ons.”
—Dr. Thivi Maruthappu, SHA Dermatologist

RSB logo

Roundtable on Sustainable Biomaterials

The Roundtable on Sustainable Biomaterials is er trots op een technische partner van P&G te zijn, en geeft advies en begeleiding met betrekking tot de aankoop van grondstoffen. Het RBAC, een divers samenwerkingsverband van organisaties, brengt een kennisbank van onschatbare waarde bij elkaar die het mogelijk maakt beslissingen te nemen op basis van het hele spectrum van duurzaamheidsaspecten”.
—Nicola Noponen, Global Technical Advisor

Shift logo

Shift

"Als toonaangevend non-profit expertisecentrum voor de UN Guiding Principles on Business and Human Rights adviseert Shift bedrijven wereldwijd bij hun inspanningen om respect voor mensenrechten in hun activiteiten en waardeketen te verankeren. We werken samen met partners als P&G die de uitdagingen op het gebied van mensenrechten serieus nemen om hen te helpen veranderingen teweeg te brengen die leiden tot betere effecten voor mensen”.
—Rachel Davis, Vice President, Shift