P&G PRESTATIES OP HET GEBIED VAN DIERENWELZIJN

P&G Prestaties op het gebied van dierenwelzijn

Dankzij onze inspanningen voor diervriendelijke alternatieven hebben we een groeiend aantal merken dat officieel "Cruelty Free" is verklaard door de People for the Ethical Treatment of Animals, PETA. Het is zelfs zo dat P&G geen enkel consumentenproduct meer op dieren test, tenzij dit wettelijk verplicht is en we zijn vastbesloten om dierproeven overbodig te maken.

P&G merken erkend als 'Cruelty Free' door PETA

 • Herbal Essences-Logo
 • Aussie-Logo
 • Secret-Logo
 • Each & Every-Logo
 • First Aid Beauty-Logo
 • Bear Fruits-Logo
 • Hair Food-Logo
 • Sunny-Logo
 • Jolly-Logo
 • NOU-Logo
 • Quiet & Roar-Logo
 • Waterl<ss-Logo
 • Farmacy Beauty(Leaping Bunny)-Logo

Onderscheidingen voor P&G wetenschappers die dierproefvrije alternatieven bevorderen

Toonaangevende wetenschappers van P&G werden door derden en toonaangevende dierenwelzijnsorganisaties erkend voor baanbrekende innovatie.
Bekijk deze links voor meer informatie over deze baanbrekende huidallergietestmethode:

Frank Gerberick ontvangt prijs voor het bevorderen van alternatieven

Lushprize 2015 winnaars

Meer informatie over onze proefdiervrije alternatieve wetenschap op:

Een geschiedenis van resultaten op het gebied van dierenwelzijn.

Onze reis om dierproeven te stoppen begon meer dan 40 jaar geleden. Tot nu toe hebben we meer dan 480 miljoen dollar uitgegeven aan samenwerkingsverbanden en vooruitgang.

2020's

2010's

2000's

1990's

1980's

1970's

2023

P&G sponsort opnieuw het Wereldcongres over alternatieven voor dieren. Het 12e wereldcongres vindt plaats in Niagara Falls, Canada. P&G heeft alle 12 wereldcongressen over dierlijke alternatieven gesponsord en eraan bijgedragen, waaronder het eerste in 1993.

2021

P&G was hoofdsponsor van het 11e Wereldcongres over alternatieven voor dieren. Het vond plaats in Maastricht, NL.

2019

P&G wordt officiële partner van #BeCrueltyFree.

Het vooraanstaande wereldwijde merk van P&G, Herbal Essences, verdient het PETA Wreedheidsvrije keurmerk, later in het jaar gevolgd door Aussie.

2017

P&G is Platinum Sponsor van het Wereldcongres over alternatieven voor dieren in Seattle.

2015

P&G wint prestigieuze Lush Prize voor de DPRA.

2014

P&G sponsorde het 9e Wereldcongres over alternatieven en dierproeven in de biowetenschappen in Praag. P&G heeft elk wereldcongres over dierlijke alternatieven gesponsord.

P&G ontwikkelt de eerste alternatieve, proefdiervrije methode voor huidallergietesten (Direct Peptide Reactivity Assay, DPRA).

2013

DPRA (Direct Peptide Reactivity Assay) van P&G, een baanbrekende alternatieve huidallergietest, werd uiteindelijk officieel goedgekeurd en aanbevolen door een belangrijke regelgevende instantie.

2012

De officiële validatiestudie van de DPRA (Direct Peptide Reactivity Assay) is met succes gepubliceerd.

2011

P&G sponsorde het 8e Wereldcongres over alternatieven voor dieren in Montreal, Canada.

2009

P&G presenteerde 22 onderzoeksartikelen over diervriendelijke alternatieven en dierenwelzijn op het 7e Wereldcongres over alternatieven voor dieren in Rome, Italië. De DPRA (Direct Peptide Reactivity Assay) werd ingediend voor officiële validatiestudies.

2007

De website AltTox.org werd gelanceerd door een samenwerking met P&G en HSUS. De website is gewijd aan het bevorderen van methoden voor toxiciteitstesten waarbij geen dieren worden gebruikt.

2005

De HSUS en P&G hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om samen te werken aan het uitbannen van dierproeven voor de veiligheid van consumentenproducten.

P&G financierde een senior P&G-wetenschapper om rechtstreeks met het ECVAM samen te werken om de validatie van alternatieve methoden te bevorderen en te pleiten voor de acceptatie ervan door regelgevende instanties.

2003

Iams heeft een onafhankelijke adviesraad voor dierenverzorging opgericht om deskundig advies te geven over de normen voor dierenverzorging in voedingsstudies.

2002

De HSUS reikte haar Humane Award uit aan P&G als erkenning voor de inspanningen van het bedrijf om de wereld tot een betere plek voor dieren te maken.

1999

P&G heeft het gebruik van dieren bij veiligheidstesten voor haar consumentenproducten beëindigd, behalve wanneer er geen alternatieven voor dierproeven beschikbaar zijn. De HSUS reikte haar prestigieuze Russell and Burch Award uit aan een P&G Research Director als erkenning voor haar werk en leiderschap in het bevorderen van alternatievenonderzoek.

1998

P&G getuigde voor het Amerikaanse Congres om wetgeving te steunen die de acceptatie van alternatieve tests versnelt.

1997

P&G sloot zich aan bij andere organisaties, waaronder de Humane Society of the United States (HSUS), bij het helpen financieren van de lancering van Altweb, een website met informatie over onderzoek naar alternatieven en validatieactiviteiten.

1993

P&G was sponsor van het eerste Wereldcongres over alternatieven in Baltimore, Maryland.

1992

Het Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing erkende P&G voor "uitmuntende bijdragen in het vinden van alternatieven" in productontwikkeling en veiligheidsbeoordelingen.

1991

P&G getuigde voor het Amerikaanse Het Congres om wetgeving te steunen die het onderzoek naar alternatieven bevordert en om criteria op te stellen voor de wettelijke aanvaarding van alternatieven.

1990

P&G hielp bij de financiering van de eerste internationale conferentie over validatie. P&G heeft zich ook aangesloten bij het National Institute of Health en Animal Rights International en is medesponsor van onderzoek naar het delen van gegevens voor het testen van producten.

1989

P&G heeft een programma opgezet om onderzoekssubsidies toe te kennen om alternatieven voor dierproeven te ontwikkelen.

1980's

P&G rekruteerde wetenschappers en investeerde in ultramoderne laboratoria om een onderzoeksorganisatie op te bouwen die toegewijd was aan het verminderen en elimineren van het gebruik van dieren in onderzoek.

1970's

P&G was een van de eerste bedrijven die gegevens over veiligheidstests in een computerdatabase stopte, wat hielp om dubbel testen te voorkomen.