P&G WETENSCHAP OVER DIERENWELZIJN

P&G Wetenschap over dierenwelzijn

Bij Procter & Gamble (P&G) heeft de veiligheid van de mensen die onze producten gebruiken de afgelopen 180 jaar centraal gestaan in ons werk. We zijn net zo toegewijd aan dierenwelzijn en dierproefvrije testen, en begonnen meer dan 40 jaar geleden aan onze wreedheid-vrije reis als pioniers in het ontwikkelen van de New Approach Methodologies (NAM).

De virtuele stand van P&G

De virtuele stand van P&G op het wereldcongres over alternatieven en dierproeven in de biowetenschappen (WC11) 2021

Ons uiteindelijke doel is om wereldwijd bekwaamheid op te bouwen op het gebied van proefdiervrije alternatieven. Om onze boodschap wereldwijd te verspreiden, hebben we ons onderzoek gepubliceerd in meer dan 1000 getoetste onderzoeksartikelen in vele wetenschappelijke tijdschriften en hebben we ons werk gepresenteerd op ontelbare internationale conferenties. We blijven sterk pleiten voor de wettelijke acceptatie van proefdiervrije methoden om dierproeven overbodig te maken.

Specifieke bijdragen van P&G aan het afschaffen van dierproeven:

Wetenschappers van P&G vonden één van de eerste alternatieve methoden zonder dieren uit voor huidallergietests, die onlangs werd goedgekeurd door belangrijke autoriteiten. Deze methode is een mijlpaal in het overbodig maken van dierproeven.

Huidsensibilisatie begrijpen
Door te leren over hoe de twee fasen van huidsensibilisatie optreden, creëert P&G nieuwe manieren om onze producten veilig en effectief te testen zonder gebruik te maken van dierproeven.

P&G's voortrekkersrol bij het ontwikkelen van proefdiervrije veiligheidsbeoordelingen

Een ander wetenschappelijk gebied waarin P&G-experts een voortrekkersrol spelen is Read-Across, een methode om het veiligheidsprofiel te voorspellen van nieuwe ingrediënten op basis van chemische en biologische eigenschappen van bekende ingrediënten.

De volgende whitepaper PDF geeft meer details over hoe P&G dit mogelijk maakt, met inbegrip van:

  • De geschiedenis van P&G's veiligheidstests
  • Onze vooruitgang op het gebied van huidsensibilisatietests
  • Evaluaties van onze proefdiervrije tests
  • Ontwikkeling van nieuwe methoden
  • Onze read-across evaluatiestappen

Pionier in het afschaffen van oogtesten
P&G hielp als pionier bij oogtesten zonder het gebruik van dieren door gebruik te maken van celcultuurtests en gereconstrueerd menselijk weefsel. Een pijler van ons werk op dit gebied is het leiden van belangrijke internationale programma's en industriële activiteiten, dit alles met het doel om deze proefdiervrije testen te optimaliseren, de toepassing ervan uit te breiden naar alle soorten ingrediënten en de wettelijke acceptatie ervan veilig te stellen. Deze inspanningen dragen bij aan het grotere goed en stellen P&G en de hele industrie in staat om wreedheidsvrije, veilige producten te ontwikkelen.

Amy Clippinger, voorzitter PETA Science Consortium International

P&G leverde een belangrijke bijdrage aan een project dat het PETA International Science Consortium medeorganiseert om het gebruik van konijnen in oog- en huidirritatie-/corrosietests voor consumentenproducten te vervangen.

Amy Clippinger,

Voorzitter PETA Science Consortium International