GEZIEN WORDEN. GEHOORD WORDEN. WEES TROTS.

2 men holding hands
LGBTQ+ community logo

P&G's wortels in LGBTQ+ -inclusie en belangenbehartiging zijn gestoeld op het voorbeeld van onze mensen. Individuen die hun stem hebben gebruikt om intolerantie te bestrijden, vooroordelen aan te pakken en zichzelf in gevaar te brengen voor gelijke behandeling en bescherming.

De reis is niet gemakkelijk geweest. We hebben ook niet altijd gelijk gehad.

Vooruitgang, geïnitieerd door een paar dappere werknemers die vaak op weerstand stuitten, hielp onze cultuur te veranderen, de houding van het bedrijf vorm te geven en onze toewijding aan de LGBTQ+ gemeenschap te versterken. We gebruiken onze stem om aanvaarding, inclusiviteit en liefde voor de mensheid te stimuleren.

LGBTQ+

Gezien worden.

Als toonaangevend adverteerder gebruiken wij onze stem om gelijkheid en inclusiviteit te bevorderen. De beelden en boodschappen die wij de wereld tonen, beïnvloeden de perceptie en de cultuur. Wij streven naar een accurate portrettering van de LGBTQ+ gemeenschap in onze advertenties en het bevorderen van een beter begrip van de impact van de LGBTQ+ zichtbaarheid op cultureel gedrag en opvoeding.

Be Seen - Shelly McNamara

Gehoord worden.

Door middel van persoonlijke verhalen, gesprekken en één-op-één relaties kunnen we helpen om vooroordelen zichtbaar te maken, connecties met mensen te maken en harten en geesten te veranderen. Samen kunnen we onze gemeenschappen verbeteren en vorm geven aan een inclusiever beleid. Deze verhalen kunnen een diepgaande impact hebben op degenen die ze horen. Zoals een persoon ooit schreef,

“*Dank u dat u mijn inspiratie was, en de vonk die het vuur in mij aanwakkerde; een vuur waarvan ik nooit gedacht had dat het mijn leven zou helpen veranderen. Ik leef een ongelooflijk gelukkiger leven. Bedankt voor het redden van een andere ziel.*”

Perspectief op de Equality Act

P&G steunt The Equality Act sinds 2016 publiekelijk, nadat het bedrijf zich had aangesloten bij de Business Coalition for Equality die is ondergebracht bij de Human Rights Campaign. Wij zijn van mening dat de uitbreiding van de bescherming tot personen die van oudsher het risico lopen te worden gediscrimineerd, een belangrijke stap is in de richting van een volledig inclusieve cultuur en bijdraagt aan ons streven naar een bedrijf en een wereld waarin gelijkheid en inclusie voor iedereen haalbaar zijn.

Lees hier onze volledige verklaring.

P&G maakte drie bekroonde films over LGBTQ+ -vertegenwoordiging zowel binnen als buiten de muren van het bedrijf. Bekijk ze hier.

The Words Matter

Op het hoogtepunt van de AIDS-epidemie, in één van de meest conservatieve steden van Amerika, sprak Michael Chanak zich uit om ervoor te zorgen dat de LGBTQ+ gemeenschap ook deel uitmaakte van het verhaal. Door te strijden voor het opnemen van seksuele geaardheid in de diversiteitsverklaring van Procter & Gamble, hielp Michael P&G één van de eerste Fortune 500-bedrijven te worden die seksuele geaardheid als status beschermden en liet hij een erfgoed achter dat 25 jaar later nog voortleeft.

They Will See You

In de korte film “They Will See You” verkent P&G de geschiedenis van de LGBTQ+ zichtbaarheid en de reclame ervoor. Ze ontmoet inspirerende personen wiens leven is beïnvloed door het bekijken van hun verhalen op het scherm.

Out of the Shadows

'Out of the Shadows' vertelt het verhaal van een groep homoseksuele en lesbische werknemers van het hoofdkantoor van P&G in Cincinnati die in het begin van de jaren negentig moedig de handen ineen sloegen om te strijden voor gelijke rechten op de werkplek. Het was een zware strijd: zij werden geconfronteerd met een conservatieve cultuur binnen het bedrijf en in Cincinnati in het algemeen. Maar deze pioniers waren meedogenloos, en wonnen.

Wees trots.

P&G begrijpt dat Pride meer is dan een eenmalige gebeurtenis of één moment. Pride vertegenwoordigt een beweging die gelijkheid voor de LGBTQ+ gemeenschap bevordert en is een aanjager van vooroordelenbestrijding, brengt dialoog tot stand en verhoogt de zichtbaarheid binnen de gemeenschap.

Tijdens de COVID-19 pandemie wordt de LGBTQ+ -gemeenschap geconfronteerd met het verlies van bestaansmiddelen, gebrek aan toegang tot essentiële levensbevestigende gezondheidszorg, toenemend huiselijk geweld en sociaal isolement omdat veel van de organisaties waar zij voor deze diensten op rekenen op het randje van overleven staan, wat de beweging tientallen jaren terugzet.

P&G en onze merken verhogen de zichtbaarheid en brengen anderen samen om $5 miljoen in te zamelen voor LGBTQ+ -gemeenschappen die het zwaarst getroffen zijn door COVID-19 met Can’t Cancel Pride in samenwerking met iHeartRadio. Fondsen die worden ingezameld steunen gevestigde organisaties met een staat van dienst op het gebied van positieve impact en steun aan de LGBTQ+ -gemeenschap.

Klik hier om meer te lezen over de inspiratie achter Can't Cancel Pride en de impact ervan op de LGBTQ+ -gemeenschap in ons Impactrapport 2021.

Partnerorganisaties

 • PGLE
 • STONEWALL
 • OUT LEADERSHIP
 • IT GETS BETTER
 • GLAAD
 • GLAAD
 • GLAAD
 • CENTRELINK
 • THE TREVOR PROJECT
 • OUTRIGHT ACTION INTERNATIONAL
 • NATIONAL BLACK COALITION